Open brief aan mijn meisje

Lief mooi meisje. Mijn eigenwijze dame. Wat vind ik het moeilijk om je soms zo te zien worstelen. Met je grote hart en je humor ben je mooi zoals je bent. Beetje eigenwijs en soms een grote mond. Niet altijd even lief en voor je vriendinnetjes waarschijnlijk niet altijd te doorgronden. Je zal niet snel je ware ik laten zien. Gevoelig en kwetsbaar. Verlegen en bang om te falen. Bang om het verkeerde te doen. En dan doe je het maar niet. Want stel je voor… Maar stel je eens voor… Is het erg als iets de eerste keer niet lukt? Is het erg om een foutje te maken?

Moederhart

Als het dan weer niet lukt om af te spreken dan breekt mijn moederhart een beetje. Ik herken het zo goed en toch gun ik je zoveel meer. Wat gun ik je de wereld. Een leuk clubje vriendinnen, geen zorgen en zeker geen verdriet. Ik gun je je geliefd voelen en gewenst voelen. Hoe mooi zou het zijn als je geen verdriet meer zou voelen? Geen teleurstellingen en geen onzekerheid?

En toch kan ik je daar niet altijd voor beschermen. Je voorzichtig aanmoedigen om op je vriendinnetjes af te stappen, dat kan ik wel. Ik kan je aanmoedigen om afspraakjes te maken, maar ik kan er helaas niet voor zorgen dat de andere kindjes tijd hebben. Ik kan ook niet je verdriet overnemen. Troosten en opvrolijken, daarvoor mag je bij mij komen. Ik kan je vol goede moed weer naar school laten gaan en een fijne nieuwe week laten beleven.

Love can be found in the most unlikely places. You only have to look.

Ik wens

Lieve mooie, eigenwijze dame. Wat herken ik veel in jou. Misschien dat het daarom een beetje pijn doet? Omdat ik weet hoe het voelt? Ik kan je alleen maar toewensen dat je jezelf blijft. Dat je vrolijk blijft en dat je op jezelf leert vertrouwen.

Je bent mooi zoals je bent.

Leave a Comment

*