Dagboek van een detoxer

detox groene sapjes mypinspiration

Detox –┬áDetoxificatie of ontgifting, het afvoeren van de aanwezige giftige stoffen.

Jaren geleden ben ik met een vriendin een week lang in Turkije geweest om een sapkuur te doen. Alhoewel ik er wat lacherig aan begon bleek ik wel enorm blij te worden van het resultaat. Ik voelde me heel fijn na afloop van die week. En ergens is dat altijd in mijn achterhoofd blijven zitten.

Maar maanden werden jaren en opeens had ik het gevoel dat mijn lijf weer een reset nodig had. De afgelopen maanden zijn heftig geweest en ook aan mijn lijf was dat te merken. Mijn darmen en maag zijn mijn gevoelige plekken en steeds meer had ik na het eten een rot gevoel in mijn lijf. Tijd voor.. juist een reset.

Groene sapjes

Via de Verhalenwinkel kocht ik het boek Groene sapjes. Een heel mooi boek met duidelijke teksten, fijne sapjes, heel veel recepten en een detoxkuur. De reden voor mij om het te kopen. Gewoon een plan volgen met recepten bij de hand. Bij alle recepten zit uitleg wat er in zit aan goede stoffen en waar het goed voor is. Gewoon enorm fijn.

Detoxen dus

Drie weken geleden ben ik gestopt met roken. Na een paar intensieve gesprekken met hele lieve mensen voelde ik eindelijk dat ik bezig was met verwerken en dat stoppen met roken er weer in zat. En dus tevens het goede moment om te detoxen. De nicotine is uit mijn lijf dus nu was het moment om te starten. Mooi voor de vakantie.

Dag 1

Vol goede moed begonnen met het eerste sapje. Veel citroen en limoen er in dus aan de zure kant. En laat mijn maag dat nu net heel vervelend vinden. Zeker in de morgen. Ogen dicht en slikken maar. Maar oh oh wat heb ik nog vaak kunnen genieten van het sapje. De halve morgen werd ik herinnerd aan het sapje. Gelukkig mocht ik het “wegspoelen” met een aardbeiensmoothie. De kleur was wat onsmakelijk maar de smaak was heerlijk. Dag 1 heb ik overleefd. Zelfs met twee vriendinnen die lekker aan de wijn gingen terwijl ik een muntthee nam en het overheerlijke stroopwafeltje liet liggen.

Tips na dag 1:

  • Investeer in een goede luchtverfrisser. Zeker de eerste dagen komt er veel troep naar buiten.
  • Plan je dag niet te vol. Hoofdpijn hoort erbij en even rusten is dan misschien lekker.
  • Koken voor de kinderen is echt niet grappig.
  • De koelkast opendoen trouwens ook niet.
  • Ga op tijd naar bed. Alleen sapjes drinken doet echt wel wat met je lijf.

Leave a Comment

*