Dag 3: ontgiften en heel blij zijn

detos mypinspiration fijne man Dag 3 van het detoxen. Vorige keer de zwaarste dag en deze keer niet anders. In de eerste plaats door de hoofdpijn en het ontgiften maar ook mijn kinderen deden een aardige duid in het zakje.

Slapeloze nacht

Na de geweldige sup ervaring op de Reeuwijkse plassen van gisteren had ik gedacht dat ik wel lekker zou slapen na al die inspanning. Ik wilde ook wel maar mijn kinderen hadden alle drie wel iets te klagen. De ene een allergische reactie, de volgende heeft me 5 uur lang ieder half uur verteld dat ze niet kon slapen, buikpijn had, het warm had en nog 300 dingen. Toen zij eindelijk sliep bedacht de derde dat hij zijn zusje kwijt was (verstopt onder de dekens) en vervolgens ging hij maar vast naar beneden. (niet dus…).

Rust nemen

Uiteindelijk heb ik maar een paar uur slaap gehad en was alle energie dubbel weg. Ik besloot een dagje rust te nemen. Eerst even bijslapen en verder niet gek veel uitvoeren. Ik dronk een heerlijk vruchtensapje in plaatst van iets met sla, sla en sla. Tegen de middag begon ik me beter te voelen en langzaam komt de energie terug.

Ontgiften

Ik merk aan alles dat mijn lijf aan het ontgiften is. Ik had dinsdag en woensdag een knallende koppijn. Mijn darmen liepen leeg, ik had overal kleine pukkeltjes en ondanks dat het de tijd niet was, werd ik opeens ook weer ongesteld. Kortom er gebeurt van alles in mijn lijf. Van mij mag het er allemaal uit.

Hete avond

Gelukkig had ik tegen de avond meer dan voldoende energie. Ik ging namelijk met de buurvrouw naar de ladies night van de bioscoop. We vinden allebei Channing Tatum erg fijn om naar te kijken dus de premiere van Magic Mike XXL mochten we natuurlijk niet missen.
Helaas moest ik de lekkere bubbels aan mijn neus voorbij laten gaan maar het uitzicht maakte alles goed.
2 mannen/strippers kwamen ons ijsjes uitdelen (ook niet genomen) in ontbloot bovenlijf. De rest van de film was gelukkig goed afgestemd op het weer. De mannen hadden niet veel aan en dat was maar goed ook. Daar was het tenslotte te warm voor.

Tips na dag 3:

  • Probeer een dag rust in te bouwen voor jezelf. Soms is het nodig om echt toe te geven aan de vermoeidheid
  • Wees niet al te streng voor jezelf. Ik verving een sla sapje door een vers fruit sapje omdat ik daar meer behoefte aan had.
  • Gezien de warmte is naast het vocht ook zout belangrijk. Ik heb mijn avondsapje aangevuld met een bouillon.

Leave a Comment

*