10 minuten rust per dag

Qualitytime

Al jaren zoek ik soms meer rust in mijn leven. 10 minuten rust per dag. Gewoon mama tijd. Met 3 kinderen is het zelden tot nooit stil in huis. Zelfs een rustige gang naar het toilet zit er meestal niet in. Er is er altijd wel eentje die om aandacht roept of die dat moment gebruikt voor een beetje “qualitytime” met mama.

 

Verwachtingen

Zelf merk ik dat ik dan aan het einde van de dag ook aan het einde van mijn latijn ben. En dat ik dan niet meer vrolijk kan reageren. Meestal rond etenstijd komt dat er uit. Mijn verwachtingen zijn dan anders dan de gedragingen van mijn kinderen. Wat ik verwacht en hoop is dan dat ze, uit zichzelf, even meehelpen met het opruimen van de tafel (meestal vol met hun knutselspullen) en het tafeldekken. Wat ik krijg zijn 3 sjacho kinderen die heel hard met de vingers naar elkaar wijzen omdat zij toch echt die troep niet gemaakt hebben. Dat ik dat ook niet heb gedaan kan ze meestal niet schelen.

 

Tijd voor verandering

Tijd voor een verandering dus. Niet zo zeer meteen bij de kinderen maar vooral bij mijzelf.

Van de week kwam ik deze geweldige blog de groene meisjes van de groene meisjes tegen. Met tips voor 3 meditatieapps. Mediteren is iets wat ik af en toe probeer te doen. Ik merk dat ik daar rustig van word. Dat ik even mijn hoofd kan leeg maken.

Ik besloot om te beginnen de app Calm te downloaden. Deze schijnt aan te raden te zijn voor beginners. Je begint met een soort 7 dagen challenge. Je kan kiezen uit (om mee te beginnen) 4 scenes met bijpassende geluiden. Berggeluiden, regen, strand en stille wolken (die ook echt stil zijn).

Ik koos voor het strand en na een korte uitleg kon ik beginnen…

Dacht ik. Want uiteraard kozen mijn kinderen net dat moment uit om wakker te worden, begon de buurman met klussen en dacht de kat in mijn schoot een heerlijk plekje gevonden te hebben. Uiteindelijk begon ik dus iets later aan mijn meditatie.

Ik merkte dat ik, ondanks dat mijn gedachten regelmatig nog afdwalen naar de beslommeringen van alle dag, wel heel rustig mijn dag begon en dat lijkt door te werken op de rest van de dag. Ik heb nu al zin in morgen.

logo mypinspiration elja designbyelja logo mypinspiration elja designbyelja logo mypinspiration elja designbyelja

Leave a Comment

*